Den blomstertid nu kommer av Marie-Chantal Long

Det skulle vara så enkelt. Planen var enkel. Rånlonga en matbutik när det är skolavslutning. Alla är upptagna med att sjunga ”Den blomstertid nu kommer”. Så det skulle bara vara att promenera in i matbutiken, hota med pistol (inte ens en riktig) få massor med pengar och dra. Men allt gick fel. Det blev inga pengar och nu tvingas de tre killarna att fly undan polisen. Men när vägen svänger går bilen rakt fram istället och kraschar in i ett träd. Fred 14 år och Wahid snart 16 år springer genom skogen skadade. Ensam kvar i den kraschade bilen är Tarzan som sitter fast och inte kan springa någonstans. Polissirenerna kommer närmare. Det känns som en mardröm alltihop. Och värre blir det. På en grusväg har en man i kostym stannat en bil för att kissa. Motorn är igång. Fred och Wahid hoppar in i bilen och kör iväg till mannens stora förvåning. Men efter ett tag upptäcker de att de inte är ensamma i bilen. I baksätet sitter en liten flicka med rädda ögon.

Marie-Chantal Long är en författare jag gärna återkommer till. Hennes böcker känns i magen och även fast jag inte alltid kan känna att jag skulle ha handlat på samma sätt som hennes karaktärer kan jag ändå förstå varför de gör som de gör. Det är inte konstlat och det finns mycket under ytan som förklarar. Till en början känner jag som läsare mest för Fred och ser Wahid som den store ”skurken”, men när handlingen förs framåt så kommer sympatierna för Wahid. Det finns alltid en bakomliggande orsak till varför man gör det man gör.

/ Lina Ehrin

 

2 kommentarer


  1. // Svara

    Hej! kan du säga vad är din första intrycket av boken?
    Tack
    mvn David!


  2. // Svara

    Mitt första intryck av boken: Tilltalande framsida som gör att jag verkligen vill läsa den. Dras direkt in i handlingen eftersom starten är dramatisk. Hade höga förväntningar eftersom jag Läst Marie-Chantal Longs tidigare böcker. Och de förväntningarna tycker jag blir väl uppfyllda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 − 2 =