Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews

, , ,

Jag och Earl och tjejen som dörI Jag och Earl och tjejen som dör så är jag en kille som heter Greg och går sista året på high school. Han har kommit fram till att bästa sättet att överleva sista året på high school är att hålla en så låg profil som möjligt och liksom smälta in i alla grupper. (Tror ni det kommer att fungera bra?!?) Den enda han brukar umgås med är Earl som han gör filmer tillsammans med. Tills hans mamma tvingar honom att kontakta Rachel som går på hans skola och precis blivit diagnostiserad med leukemi. Gregs mamma tycker det är en god idé att han ska kontakta henne för att muntra upp henne. Det går väl så där till att börja med…

Greg berättar själv i boken vad som händer och kan inte fatta att jag som läsare fortsätter att läsa. Men det gör jag absolut, den är rolig, utflippad, sorglig och varm.

För att illustrera hur Greg resonerar så står det så här redan på bokens baksida:

”Jag skriver en bok istället för att göra en film eftersom jag har lagt ner mitt filmskapande för alltid. Närmare bestämt efter att ha gjort den sämsta filmen någonsin. Hur dålig var filmen? Någon dog av den, så dålig var den.”

Han varnas oss som läsare direkt också att det här är minsann ingen sötsliskig historia, och det är det verkligen inte men jag blir ändå varm i hjärtat av att läsa den.

Jag blir nyfiken på att se filmatiseringen av den här boken, den blev film 2015. Samtidigt som jag blir lite oroad för hur det ska gå att fånga allt det här på film, det finns risk för att jag måste hålla upp en skämskudde när Greg hittar på för knasiga grejer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

ett × 5 =